Saara ilmoittautui out

Saara joutuu lähtemään ennen viimeistä peliä

Iiris

mistä me saadaan pelipaidat (minni, saara ja minä) ?

Jouni

La 5.10. turnaukseen valmistaudutaan C2-yhteisellä treenillä to 3.10. klo 17-18.30 Puistolassa. Sen vetää Jouni ja katsotaan kuusikon toiminta. Kimmo Siltanen valmentaa 5.10. turnauksen.

Martti

Hei, tänään treenit poikkeuksellisesti klo. 17 Maatullin ala-asteella, Puistolan aseman (suht.) läheisyydessä. Katso myös ohjeet tapahtumassa. Jooel vetää treenit.
Anteeksi myöhäinen päivitys C2:lle.
T. Martti

Jouni

Hei,

Tässä informaatiota vanhempain palaverin myötä C2/C3-tyttöjen harjoitteluryhmästä:

C2 ja C3 valmentajat kaudella 2019-2020

Valmentajina C2 ja C3 tytöille toimii Jooel, Martti ja Sakari. Tarvittaessa saadaan avuksi Puman tuleva työntekijä Reetta Varttilaa. Eli aina kun joku ei pääse, niin Reetta voi vetää treenit tai olla pelivalmentajana C2:ssa.

Sakari on joukon kokenein valmentaja 10 vuoden valmennustaustalla. Sakari on valmentanut C2 tyttöjä jo viime talvena, mutta valmentaa tällä kaudella vain yhtenä iltana, alkuun to, mutta myöhemmin ke.

Jooelilla omaa lentopallotausta (C-A-junnuista). Jooel on C3 tytöissä pelaavan Essin isä. Jooel on alkanut käymään lentopalloliiton valmennuskursseja viime keväänä. Jooel kulkee C3 tyttöjen mukana turnauksissa.

Martilla on myös pitkä lentopallotausta pelaajana ja toimii nyt apuvalmentajana C2/C3 tytöissä. Martin oma tyttö Aino pelaa jommassa kummassa C2/C3 tytöissä. Martti osallistuu myös mahdollisuuksiensa mukaan valmentajakoulutuksiin.

C2 tyttöjen joukkue

On kaudelle 19-20 muodostettava uusi joukkue. C2 muodostuu kahdesta viime kauden D2 joukkueen 2006-ikäisestä pelaajasta, neljästä viime kauden 2005-ikäisestä pelaajasta sekä muutamasta uudesta lentopallon harrastajasta, joista osallaon vahva aiempi urheilutausta. C2 tytöillä on vahvempi fysiikka joko lentopallo tai muun harrastustausta kautta ja osalla myös lentopallon perustekniikat jo paremmin hallussa. C2:n osalta osa pelaajista harjoittelee muissa ryhmissä, valtaosa kuitenkin C3:n kanssa. Ainakin nimellisesti tämä joukkue olisi tavoitteellisempi kuin C3t joukkue.

C3 tyttöjen joukkue

Muodostuu lentopallokoulun kautta lajin aloittaneista pääosin 2006 syntyneestä tytöstä. C3t joukkue pelasi keväällä D-tyttöjen tiikeri-sarjaa olivat mukana kesäkuussa Rovaniemellä Power Cupissa ja sitä kautta ryhmään on muodostunut jo jonkinlaista yhteistäjoukkuehenkeä. C3 tyttöjen haasteena on päästä eteenpäin sekä lentopallon perustekniikoissa, että fysiikan treenaamisessa. C2- ja C3-yhteistreenaminen antaa C3 tytöille mahdollisuuden harjoitella tavoitteellisemmin ja siirtyä C2 joukkueeseen esim. kevään sarjakauteenaktiivisen treenaamisen kautta. Muutama pelaaja voi sarjasääntöjen puitteissa vaihdella C2- ja C3-joukkueiden välillä myös sarjakauden aikana.

Tärkeitä huomiota C2 ja C3 yhteisvalmentamiseen liittyen

Pidempään pelanneissa C2 ja C3 taitotasoissa on selkeä ero. Tämä pitää ottaa huomioon harjoituksissa järjestäen eriyttäviä harjoitteita. Eriyttämistä silmällä pitäen tavoitteena on, että yhtenä päivänä (yleensä ke) voisi olla 2 valmentajaa paikalla. Lisäksi osalla C2-tytöistä on mahdollisuus osallistua B-tyttöjen treeneihin viereisellä ke ja to kentällä ja Talvelantiellä pe. Puma ei pysty 19-20 kaudella muodostaa C2-tytöille omaa harjoitteluryhmää.

C2- ja C3-yhteistreenaminen antaa C2 tytöille mahdollisuuden silloin kun osallistuu C3-harkkoihin toimia mallioppilaina ja esikuvina C3-tytöille oikean tekniikan ja treenaamisen asenteessa. Toivomme, että vanhempina korostatte positiivista näkökulmaa lapsellenne. Lopultakin on vain asenteesta kiinni, miten suhtautua yhteistreenamiseen ja miten se vaikuttaa omaan treenaamiseen. Usein asian selittäminen jollekin toiselle, joka ei sitä osaa vielä opettaa parhaiten itseään, kun asian joutuu miettimään aivan toisesta näkökulmasta.

Keskustelkaa lapsenne kanssa syyskuun aikana lapsenne lentopallo harrastuksesta, millä aktiivisuuden tasolla lapsenne haluaa pelata. Toivomme, että korostatte ennen kaikkea säännöllistä treeneissä käymisen merkitystä. Jos ei pääse kaikkiin treeneihin, niinainakin säännöllisinä päivinä pitää sitoutua käymään, jotta kehitystä voi tapahtua ja motivaatio lajiin säilyä. C2 joukkueeseen pääseminen edellyttäisi myös säännöllistä fysiikkatreeneihin osallistumista maanantaisin. Sarjat alkaa lokakuun alusta ja siihen mennessä pitäisi tietää C2- ja C3-joukkueiden runkopelaajat.

Valmentajien ja seuran viesti vanhemmille: yhteistyötä tarvitaan lapsenne liikuntaharrastuksen onnistumiseksi lajiharjoitteiden ulkopuollella. Liikkukaa perheinä, pelaajatyttö voi yhteiselle lenkillä tehdä ohessa loikkia, spurtteja, mäkihyppyjä tms.Maanantain fysiikkatreeni ja/tai omalla ajalla tehtävä lenkki/kuntopiiri tms. on välttämätön, että lapsi jaksaa osallistua täysipainoisesti treeneihin ja kestää turnausrasitusta ilman loukkaantumisia. Riittävä aerobinen ja lihaskunto (erityisesti keskivartalonlihakset) suojelee kehoa lentopalloon kuuluvissa nopeissa liikkeissä.

Puman valmentajina haluamme antaa panoksemme tyttöjen liikuntaharrastukseen tukemiseen vapaaehtoiselta pohjalta. Toivomme, että vanhempina arvostatte tätä ja olette samassa tiimissä tukemassa lapsenne liikuntaharrastusta ja kehittymistä sekä urheilijana ja ihmisinä. Valmentajien kanssa voi tulla juttelemaan ja antamaan palauteta lapsenne treenamiseen liittyvissä asioissa. Toivomme kuitenkin rakentavaa vuorovaikutusta ja ymmärrystä, että vapaaehtoiselta pohjalta ei voi kaikkia toiveita toteuttaa. Kun treeneihin lähtemisestä tekee tavan, josta vanhemmat pitävät kiinni, harrastus kehittää lasta paremmin ja lapsi alkaa kaivata treeneihin pääsemistä. Tätä kautta tulee myös helpotusta vanhempien arkeen.

Koulunkäynti ja liikuntaharrastus tukevat hyvin toisiaan. Sopivassa määrin treenaaminen tukee koulukäyntiä ja jaksamista ja ohjaa lasta mielekkääseen lasta kehittävään tekemiseen esim. ruutuajan sijasta. Kokeiden aikaan voi hyvin jättää treenejä väliin. Ymmärrämme, että tällöin lentopallon harrastamiseen jää vähemmän aikaa ja joitakin treenejä voi jäädä sen väliin.

Vanhempia pyydetään osallistumaan ainakin vanhempien palavereihin (voidaan hoitaa tiedotus tehokkaammin säästäen jojon/valkkujen voimavaroja) mutta myös turnausjärjestelyihin ja kahvitukseen. Kaikki apu kyyditykseen joko treeneihin tai turnauksiin on enemmänkuin tervetullutta. Kyyditettävät maksavat 5/10EUR bensarahan turnauskyydityksiin osallistuville vanhemmille matkan pituuden mukaan. Joukkue osallistuu valmentajien turnausmatkoihin maksamalla bensat tai junaliput.

Suosikaa kimppakyytejä. Esim. saman alueen tytöt voivat perustaa WhatsUp-ryhmän ja kysellä/sopia kimppakyytejä treeneihin.

Kertokaa valmentajille, jos lapsella on ollut sairastelua, koulukiireitä, muita harrastuksia tms. treenaamiseen vaikuttavia asioita, jotta osataan odottaa sopivaa suoritustasoa treeneissä. Toivomme, että käytätte aktiivisesti nimenhuutoa treeneihin ilmoittautumisessa.Tämä mahdollistaa parempien treenien suunnittelun, kun tiedetään osallistujat treeneihin. Toivomme, että merkkaatte mieluummin oletuksena viikkoja etukäteen ne treenit viikossa, johon aiotte osallistua ja tarvittaessa laitatte peruutukset. Huom. vanhempi voi merkata lapsen treenit nimenhuudossa!

Treeniajoista

syyskuussa: fysiikka ma klo 18-19 Helmi-center, C2/3-lajitreenit: (ke 17-19, to 17-19, pe 19-21) Jooel vetää ke, Sakari to ja Martti pe (Puistola UT ), B2-lajitreenit ke 17-18.30 ja to 17-18.30 plus lihaskunto 18.30-19 ulkona tai sisällä C3:n kanssa Puistolassa, pe klo 19-21 Malmin pk Talvelantie 1.

Lokakuussa: fysiikka ma klo 18-19 Helmi-center, lajitreenit: ke 17-19 sis lihaskunto 30 min ulkona tai sisällä, pe 17-18.30 ja su 14.30-16.30 silloin kun ei ole 1-sarjapelejä ) Jooel&Sakari vetää ke, Martti pe ja su vaihtelevasti (Puistola UT). B2t-treeni ke 17-19 Viikki, to 17.-18.30 Puistola, pe 19-21 Malmin pk, Talvelantie 1.

Su treenejä on syksyllä ainakin seuraavina päivinä: 29.9., 3.11., 30.11. aika 14.30-16.30 (Jounin korjauksen mukaan).

Terv. Valmennus

Jouni

Moikka,

B2-tyttöjen leirille huomenna saa siis osallistua. Leirin ohjaa Jouni Lind. Ottakaa mukaan lounaseväs. Kioskin mikroaaltouunia voi käyttää. Lounastauon yhteydessä pieni teoriaosuus.

Ohjelma
10-12 Ensimmäinen harjoitus: Perustekniikat, vastaanotto, syötön suuntaaminen, minipelit.
12-13 Lounastauko ja teoriaosuus pelistrategiasta, Mikroaaltouuni käytettävissä ruuan lämmittämiseen
13-15 Toinen harjoitus: Eväitä omaehtoiseen harjoitteluun: Get set, you tube, jumppaohjelma. Pelipaikat kuusikossa. Hyökkäys ja kuusikkoharjoittelu, pelinomainen kuusikkoharjoittelu.
14.50 Leirin päätös - loppuverryttely ja yhteenveto